Опашки пред чейнджбюрата, адска тапа по пътя към Гърция и курортите.

...
Опашки пред чейнджбюрата, адска тапа по пътя към Гърция и курортите.
Коментари Харесай

Опашки пред чейнджбюрата, адска тапа по пътя към Гърция и курортите


Опашки пред чейнджбюрата, адска тапа по пътя към Гърция и курортите. Масово хората грабят динари за ваучър за ЧНГ в Сърбия. Българи нападат Одрин за саралия и ядки.

Пред бюрата за обмяна на валута се вият опашки от искащи да сменят левове за непознати пари, видя „ “. Най-купувано е еврото, само че има засилен интерес и към сръбския динар тези дни. Запознати разясниха, че на някои места даже са се изчерпали наличностите и хората са обикаляли града, с цел да се снабдят с малко от сръбската валута. Причината е, че доста българи са резервирали хотели и заведения за хранене в Сърбия. В началото на декември даже имаше недостиг на хотели и туроператори предлагаха различни дестинации като Северна Македония на искащите да прекарат празника в прилежащите страни.

Хиляди българи се юрнаха за предпразничен пазар в турския град Одрин. Купуват се с килограми ядки и саралия, тъй като са по-изгодни, в сравнение с у нас, разясниха търговци, представени от Марица.бг. Йомер Бичер, притежател на магазин за ядки, разяснява, че българите купуват ядките с килограми. За локалните те са скъпи, само че за съседите цените са преференциални. Желаещите да преминат в двете направления на граничния пункт Капитан Андреево/Капъкуле чакат на дълги опашки.

Освен ядки и саралия хората всеобщо пазарят масло, сирене, кашкавал. Това са и храните, които регистрираха най-значителен растеж, или над 40 на 100 на цените през тази година у нас. Купувачи разясниха, че цените там са доста по-изгодни, да вземем за пример шаблон от 1 кг масло излиза към 10 лв., а кашкавалът и сиренето по нищо не отстъпват на нашите, само че са по-евтини.

Заетостта на хотелите надвишава 80 %, оповестиха от Асоциацията на турските хотелиери в Одрин пред организация Демирорен (DHA). В заведенията за хранене стратегиите за посрещане на новата година са съобразени с усета и ползите на клиентите от прилежащите страни. В някои от тях даже ще гостуват музиканти и реализатори от България. През август с декрет на турския президент Ердоган на българските жители се даде право да посещават Турция единствено с персонални карти, което още повече усили туристическия и шопинг потока.
По данни на търговско-промишлената палата в Одрин през уикендите по към 20 хиляди български жители посещават града.
Народът се юрна на юг и задръсти пътищата към Гърция и курортите Банско и Сандански. Гигантска запушалка се е образувала на изхода на Благоевград в посока граничния пункт “Кулата ”. Любителско видео демонстрира километрични опашки от чакащи в колите си водачи и пасажери.



Изглежда доста българи са избрали да посрещнат новата 2023 година отвън родните си места и са се отправили към българските и гръцките курорти в последния работен ден на годината.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР